ua en ru

Медведєв провів робочу зустріч з Бойком

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв провів робочу зустріч з віце-прем'єром Юрієм Бойком і першим віце-прем'єром РФ Ігорем Шуваловим.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв провів робочу зустріч з віце-прем'єром Юрієм Бойком і першим віце-прем'єром РФ Ігорем Шуваловим.

Медведєв зазначив, що Росія стежить за всім, що відбувається в даний час на Україні.

"Це внутрішня справа самої України, хоча, звичайно, дуже важливо, щоб в країні були стабільність і порядок", - сказав він.

Медведєв провів робочу зустріч з Бойком

(Фото: прес-служба уряду РФ)

За його словами, є домовленість з Президентом і прем'єр-міністром України "саме зараз просунути спільну роботу з цілого ряду напрямків".

"Сьогоднішній ваш візит і переговори з Шуваловим нададуть належну динаміку тих питань, за якими в останній час руху не було. Україна залишається для нас найважливішим стратегічним партнером, як і Росія є таким для України. Це зумовлює нашу порядку денного на найближче майбутнє", - резюмував Медведєв.

Як повідомила журналістам прес-секретар Медведєва, напередодні відбулася телефонна розмова прем'єр-міністрів РФ і України. Українська делегація на чолі з Бойком прибула до Москви для переговорів з торговельно-економічного співробітництва двох країн.

Нагадаємо, сьогодні на брифінгу міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив, що одна українська делегація вирушила для проведення переговорів до Москви, друга делегація поїде в Брюссель в найближчі дні. Зараз відбувається підготовка візиту в Брюссель. Під час візиту будуть розглядатися питання євроінтеграції України та Угоди про асоціацію. При цьому на чолі української делегації в Брюссель полетить перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов.

Також нагадаємо, вчора після засідання ВР прем'єр-міністр Микола Азаров повідомляв, що 4 грудня українські делегації полетять одночасно до Москви і Брюсселя для переговорів.

При цьому Європейська комісія не підтверджувала заявлений Азаровим на середу візит української делегації в Брюссель.
Раніше Азаров зазначав, що озвучена сума необхідних компенсацій в обсязі 165 млрд євро - це ціна модернізації України, однак про таку суму мова не йшла у переговорах України з ЄС.

Прем'єр також заявляв, що Україна має намір спільно з ЄС додатково проаналізувати текст Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.