ua en ru

Медведчук закликав об'єднатися всіх прихильників мирного врегулювання конфлікту

22 січня в Подільському районі Києва близько півсотні чоловіків у камуфляжній формі і цивільному одязі зірвали акцію примирення сторін громадянського конфлікту в Україні "Люди світу". 23 січня народний депутат від БПП Вадим Денисенко заявив, що "громадяни, які публічно критикують продовження війни на Донбасі, повинні стати об'єктом уваги СБУ". Про це у своєму блозі на сайті громадського руху

"Український вибір" написав лідер руху Віктор Медведчук.

"Заклики представника владної коаліції нацькувати спецслужби України на тих, хто не бажає бути вбивцею своїх співгромадян або просто заявляє про необхідність мирного врегулювання конфлікту, свідчать про згортання принципів демократії, плюралізму думок і свободи совісті в Україні", - зазначив він.

За словами політика, рух "Український вибір" заявляє, що наші ідеї мирного врегулювання і широкого переговорного процесу між усіма сторонами конфлікту з кожним днем набирають все більшу популярність у суспільстві.

"Ми впевнені: для того щоб зупинити безглуздий конфлікт, необхідний розумний компроміс і об'єднання всіх, хто щиро виступає за мир в Україні, захист невід'ємних прав і свобод громадян, гарантованих Конституцією, від свавілля збройних формувань", - упевнений він.