ua en ru

Лідери країн ЄС закликали Раду ЄС розглянути розширення санкцій проти Росії

Лідери країн ЄС закликали Раду ЄС розглянути розширення санкцій проти Росії

Лідери країн Європейського союзу закликали Раду ЄС розглянути розширення санкцій проти Росії. Про це йдеться в заяві лідерів країн ЄС, опублікованому на сайті Європейської ради.

"Через загострення ситуації ми просимо на майбутній зустрічі міністрів закордонних справ оцінити ситуацію і розглянути будь-які відповідні дії, зокрема, подальші обмежувальні заходи, спрямовані на швидке і повне здійснення мінських угод", - йдеться в заяві.

Відзначається, що глави країн ЄС обговорять ситуацію під час наступної зустрічі.

Також лідери країн нагадали про висновках Європейської ради від 18 грудня 2014 р., де говорилося, що "ЄС буде продовжувати цей курс" і що вони "готові прийняти подальші заходи в разі необхідності".

У заяві засудила вбивство мирних жителів в Маріуполі, яке відбулося 24 січня 2015 р.

"Ми відзначаємо свідоцтва продовжується і зростаючій підтримці сепаратистів з боку Росії, що підкреслює відповідальність Росії. Ми закликаємо Росію засудити дії сепаратистів і реалізувати мінського угоди", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, позачергове засідання міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу, присвячене загострення ситуації в Україні, відбудеться 29 січня.

Голова комітету Європарламенту у закордонних справах Ельмар Брок вважає, що на засіданні глав зовнішньополітичних відомств країн Євросоюзу має бути досягнуто розуміння, як посилити санкції проти Росії.