ua en ru

Кваснєвський і Кокс обговорили з Януковичем і Азаровим справу Тимошенко, - джерело

Представники Європарламенту (ЄП) екс-Президент Польщі Олександр Кваснєвський та екс-президент Європарламенту Пет Кокс провели зустріч з Президентом України Віктором Януковичем, прем'єр-міністром Миколою Азаровим, радником Президента Андрієм Портновим та представниками громадських організацій, в ході якої приділили основну увагу реформуванню законодавства та справі екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на анонімне джерело.

Зокрема, в адміністрації Президента йшлося про прийняття нового закону про прокуратуру.

"Мова йшла про підготовку до можливого підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Делегати будуть доповідати про те, чи є прогрес в частині імплементації нового Кримінального процесуального кодексу (КПК), підготовки закону про реформування прокуратури та судової системи", - повідомило джерело видання.

"Робота місії сфокусована на справі Юлії Тимошенко. Є й друга тема - запобігання повторення випадків вибіркового правосуддя. У рамках цього мандата обговорюється закон про прокуратуру, КПК та інші закони, але це анітрохи не відволікає місію від головної завдання - пошуку рішення у справі Тимошенко", - стверджує джерело видання в Страсбурзі, інформоване про деталі візиту місії ЄС.

Читайте також: Місія Квасневського і Кокса прибула до України (відео)