ua en ru

Кравчук заявив, що закон про амністію був проголосований відповідно до регламенту

Екс-Президент України Леонід Кравчук заявив, що закон про амністію учасників акцій протесту був підготовлений з урахуванням пропозицій опозиції і влади і був проголосований відповідно до регламенту.

Екс-Президент України Леонід Кравчук заявив, що закон про амністію учасників акцій протесту був підготовлений з урахуванням пропозицій опозиції і влади і був проголосований відповідно до регламенту. Про це йдеться в заяві Кравчука, яку поширила прес-служба Леоніда Кравчука.

"Дуже важливо, що врешті-решт на основі домовленостей опозиції і Президента України Віктора Януковича знайдено компромісне рішення не тільки в Законі України про амністію, а й в інших (відмінених 28 січня)", - йдеться у заяві.

За словами Кравчука, коли йдеться про компроміс, "то не може бути ідеального закону для будь-якої сторони".

"На моїх очах все це відбувалося: узгоджувалися деталі закону про амністію, окремі слова, позиції, вилучалися ті положення, які з точки зору опозиції могли бути неправильно витлумачені або неправильно зрозумілі. Після цього керівники фракцій сказали, що цей проект закону можна виносити на голосування у Верховну Раду", - йдеться у повідомленні Кравчука.

Він підкреслив, що в цьому законі враховані всі моменти.

"Компромісу досягнуто. Я - політичний свідок з великим політичним і життєвим досвідом - дивлюсь в очі всім і кажу так, як є: ніякого диктату не було ні від кого! Усі виставляли на обговорення пропозиції. Після обговорення вносили їх в текст", - зазначив екс-Президент.

Щодо якості закону, то, як вважає Кравчук, він був підготовлений з урахуванням пропозицій і опозиції, і влади й проголосований відповідно до регламенту.

"Тобто, з цієї точки зору жодних зауважень до закону бути не може. Важливо, що нарешті, на мою думку, дорога до вирішення всіх питань політичної кризи розблокована. І безумовно, що позачергова сесія Верховної Ради ввійде в історію України як важливий етап у розв'язанні важкої політичної кризи. Як перший Президент України, закликаю не тільки опозицію і владу, а й всіх громадян України зрозуміти, що Україна - в небезпеці і потрібно докладати кожному максимальних зусиль, щоб врятувати ситуацію", - зазначає Кравчук.