ua en ru

Конгресмени США зареєстрували проект резолюції із закликом до РФ звільнити Савченко

Конгресмени США зареєстрували проект резолюції із закликом до РФ звільнити Савченко

Конгресмени США зареєстрували проект резолюції із закликом до Росії звільнити українську льотчика Надію Савченко, передає "Голос Америки".

Автором документа стали п'ять конгресменів-представників обох політичних партій і членів Українського кокусу у Конгресі США, на чолі з його співголовою Сандером Левіним від штату Мічиган. Крім Левіна, на захист Савченко виступили конгресмени Марсі Каптур, Майкл Фітцпатрік, Майк Квіглі і Білл Паскрелл.

Співавтор проекту резолюції конгресмен Паскрелл також звернувся до уряду Сполучених Штатів з проханням докласти всі дипломатичні зусилля для звільнення Савченко. Відповідний лист державного секретаря Джона Керрі підписали 22 конгресмена-представники обох партій. Вони закликають адміністрацію Обами публічно засудити незаконне утримання української льотчиці в Росії і вимагати, щоб Москва звільнила її та інших незаконно ув'язнених українців.

Нагадаємо, сьогодні ПАРЕ прийняла резолюцію щодо ситуації в Україні, закликавши РФ звільнити Савченко. Завтра Асамблея прийме рішення щодо повноважень делегації Росії.