ua en ru

Комітет рекомендував ВР ухвалити у другому читанні та в цілому законопроект про вибори

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування на своєму засіданні одноголосно ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти у другому читанні та в цілому проект закону №3396 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів". Про це повідомила прес-служба голови комітету Давида Жванії.

Голова комітету наголосив, що усього було подано більше 450 поправок та пропозицій до даного законопроекту, 390 з яких були надані представниками фракцій "ВО Батьківщина", "Удар" та "Свобода".

Водночас, 260 із їхніх пропозицій не відповідали вимогам частини першої статті 116 регламенту Верховної Ради, відповідно до якої пропозиції та поправки до законопроекту, який готується до другого читання, можуть вноситися лише до того тексту законопроекту, який було прийнято парламентом за основу. Серед цих 260 було багато доречних та слушних пропозицій, однак вони були подані з порушенням процедури. Тому комітетом дані пропозиції було відхилено.

При цьому Жванія підкреслив, що під час розгляду проекту закону до другого читання було враховано понад 100 поправок.
Також Жванія зазначив, що комітет підтримав поправку про те, що закон набуває чинності з першого лютого 2014 р., а не з дня наступного після дня його опублікування.

"Комітет виконав "євроінтеграційні вимоги", тому далі справа за парламентом. Сподіваюсь, законопроект буде підтриманий всіма фракціями Верховної Ради", - підкреслив Жванія.