ua en ru

Коаліційна угода передбачає створення інституту детективів до І кварталу 2017 р

Коаліційна угода передбачає створення до І кварталу 2017 р інституту детективів, що поєднають в собі функції слідчих та оперативних співробітників.

Коаліційна угода передбачає створення до І кварталу 2017 р інституту детективів, що поєднають в собі функції слідчих та оперативних співробітників. Про це йдеться в тексті угоди, яку було підписано сьогодні партіями "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", Радикальна партія, об'єднання "Самопоміч" та ВО "Батьківщина".

"Ми проведемо комплексну реформу органів правопорядку для ефективного, безкомпромісного захисту прав і свобод осіб", - йдеться в угоду.

Так,майбутня коаліції пропонує реформувати систему кримінальної юстиції (стосовно діяльності органів правопорядку).
Зокрема дана реформа передбачає створення інституту детективів, що поєднають в собі функції слідчих та оперативних співробітників (до І кварталу 2017 р.).

Крім того, угода передбачає розмежування оперативно-розшукової діяльності поза рамками кримінальних проваджень (контррозвідка СБУ, розвідувальні органи, УДО, Адміністрація Держприкордонслужби, ДПтС) та у рамках кримінальних проваджень - гласних і негласних слідчих (розшукових) дій (до ІІ квартал 2015 р).

Нагадаємо, сьогодні партії "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", Радикальна партія Олега Ляшка, об'єднання "Самопоміч" та ВО "Батьківщина" підписали коаліційну угоду.