ua en ru

КНДР і Південна Корея проведуть переговори про відновлення роботи комплексу "Кесон"

КНДР і Південна Корея домовилися провести переговори про відновлення роботи промислового комплексу "Кесон". Про це сьогодні заявили предствітелі південнокорейського Міністерства об'єднання, передає Associated Press.

Повідомлення відомства стало відповіддю на пропозицію північнокорейської влади обговорити ситуацію навколо комплексу, опубліковане раніше державними ЗМІ. Представники міністерства також відзначили, що дата переговорів і порядок денний будуть оголошені пізніше.

Промисловий комплекс "Кесон", відкритий в кінці 2004 р., служить одним з основних джерел валюти для КНДР, і ситуація там, на думку політичних аналітиків, є свого роду барометром відносин між двома Кореями. Напруженість між двома країнами посилилася після чергового ядерного випробування Пхеньяну і його заяви про повернення до стану війни з Сеулом. Південна Корея вивезла всіх своїх робітників з комплексу 29 квітня 2013 р.

Читайте також: Південна Корея висловила обурення у зв'язку з пропозицією КНДР організувати візит бізнесменів в зону Кесон