ua en ru

Кім Чен Ин змінив міністра оборони КНДР

Глава КНДР Кім Чен Ин призначив нового міністра оборони країни, повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК). Ним став маловідомий генерал Чен Чон Нам.

Точний вік генерала невідомий. Раніше повідомлялося про те, що він займав пост командувача Першим корпусом північнокорейської армії в провінції Канвондо. Його вважають представником "молодої фракції" у верхівці генералітету.

Згідно з повідомленням ЦТАК, Чен Чон Нам змінив на міністерській посаді генерала Кім Кек Сіка, чиє ім'я пов'язують з обстрілом південнокорейського прикордонного острова у Жовтому морі у 2010 р.

Експерти відзначали, що Кім Чен Ин, який прийшов до влади у 2011 р., знаходиться під серйозним впливом з боку генералітету старшого покоління. Таким чином, зміна міністра оборони може говорити про його бажання зміцнити своє лідерство в країні, передає служба BBC.

Тим часом проти КНДР була зроблена чергова атака, цього разу мережева. Представники міжнародної хакерської групи Anonymous оголосили, що знову атакували сайти Північної Кореї. Кіберзлочинцям вдалося зламати сайт радіостанції "Голос Кореї" та розмістити на інтернет-сторінці фото з написом "зламано".

Читайте також: КНДР не змогла скористатися спровокованим нею кризою, - Обама