ua en ru

Київ погасив облігації серії С на 250 млн грн

Київ 20 жовтня погасив облігації серії "С" на суму 250 млн грн.

Київ 20 жовтня погасив облігації серії "С" на суму 250 млн грн. Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов, передає прес-служба КМДА.

Він підкреслив, що відсотковий дохід за облігаціями серії "С", відповідно до проспекту емісії облігацій внутрішньої місцевої позики 2012 р., сплачений 17 жовтня в повному обсязі.

"Таким чином місто підтвердило свою спроможність та готовність здійснювати розрахунки за борговими зобов'язаннями", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 7 жовтня міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинги Києва до переддефолтного стану через те, що Київ 6 жовтня 2014 р. не виплатив запланований транш у розмірі 1,125 млрд грн за внутрішніми облігаціями. При цьому мер Києва Віталій Кличко заявляв, що міській владі доводиться витрачати третину бюджету на погашення боргів.

14 жовтня служба кредитних рейтингів Standard & poor's підвищила довгостроковий кредитний рейтинг Києва та рейтинги випусків міста з "СС" до "ССС".