ua en ru

Кожна країна-член НАТО самостійно вирішує питання поставок зброї Україні, - генсек

Кожна країна-член НАТО самостійно вирішує питання поставок зброї Україні, - генсек

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що кожна країна-член НАТО має самостійно приймати рішення про постачання зброї. Про це він повідомив в неділю, 8 лютого, на зустрічі з керівництвом Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у німецькому Науене, передає deutsche welle з посиланням на агентство dpa.

Так, говорячи про дискусії з приводу можливих поставок зброї Україні, Столтенберг заявив, що "таке рішення кожна країна-член НАТО має приймати самостійно".

Крім того, генсек НАТО покладає великі надії на саміт "нормандської четвірки", який відбудеться в Мінську 11 лютого.

"Я на сто відсотків підтримую ці зусилля з досягнення припинення вогню в Україні", - заявив Столтенберг.

Він піддав різкій критиці агресивні дії Росії в Україні. Разом з тим він зазначив, що необхідно продовжувати діалог.

Генсек НАТО підкреслив, що першочерговою метою має стати встановлення режиму припинення вогню, а також його дотримання. При цьому Столтенберг зазначив, що перемир'я має бути досягнуто не тільки не папері, нагадавши, що до цих пір не були реалізовані мінські домовленості, прийняті ще у вересні 2014 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зустріч глав "нормандської четвірки" відбудеться в Мінську 11 лютого. У той же час Президент Росії Володимир Путін заявив, що зустріч в Мінську відбудеться в разі погодження "ряду позицій".

Крім того, напередодні зустріч 11 лютого також очікується зустріч міністрів закордонних справ "нормандському форматі" в Берліні 9 лютого і тристоронньої контактної групи в Мінську 10 лютого.

За матеріалами DW.