ua en ru

Кандидати від "Батьківщини" готові брати участь у повторних виборах до п'яти округах, - Корнацький

Кандидати від ВО "Батьківщина" готові брати участь у повторних виборах у п'яти округах, якщо вибори будуть призначені. Про це сьогодні на прес-конференції заявив кандидат від ВО "Батьківщина" по округу № 132 (Первомайськ, Миколаївська обл.) Аркадій Корнацький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми заявляємо про нашу готовність брати участь у повторних виборах за нашими п'яти округах, і закликаємо владу призначити ці вибори", - сказав Корнацький.

У свою чергу кандидат від проблемного округу 223 Киева ВО "Свобода" Юрій Левченко заявив, що законопроект у нинішньому його вигляді не передбачає точної дати призначення виборів.

"Якщо цей законопроект буде ухвалений в тому вигляді, в якому він зараз зареєстрований, без жодних змін, то це означає, що невідомо коли вибори будуть призначені, тому що згідно цієї редакції, ЦВК може призначати вибори протягом 15 днів після набуття чинності цього законопроекту, відповідно ЦВК може призначити зразу або аж через рік і взагалі вони можуть не відбутись. Також цей законопроект надає можливість провести перевибори на будь-якому окрузі за рішенням Вищого адміністративного суду після позову. Також цей законопроект має мінімальні зміни до виборчого законодавства особливо, що стосується захисту від фальсифікації. Тому опозиція за нього голосувати не повинна" - сказав Левченко.

По словам депутата, цей закон - маніпуляція і може привести до узурпації влади.
"Якщо за нього проголосувати, то можна остаточно зруйнувати парламентаризм в Україні, тому що будь-якого мажоритарника в будь-який момент можна "попросити". - зазначив Левченко.

Також він додав, що кандидати будуть створювати робочу групу, котра буде займатись розробкою власного опозиційного законопроекту про перевибори.

Читайте також: Рада розгляне законопроекти про призначення перевиборів у проблемних округах на наступному пленарному тижні, - Рибак