ua en ru

Канада вводить додаткові санкції стосовно 11 осіб за порушення територіальної цілісності України

Канада вводить додаткові економічні санкції і заборона на в'їзд для 11 громадян Росії та України через анексію Криму Росією.

Канада вводить додаткові економічні санкції і заборона на в'їзд для 11 громадян Росії та України через анексію Криму Росією. Про це заявив прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер (на фото), передає ВВС.

Він пояснив, що дії осіб, що потрапили в санкційний список, сприяли порушенню територіальної цілісності та суверенітету України.

Крім того, під санкції також потрапила одна компанія.

"Міжнародне співтовариство турбує незаконна окупація Росією півострова Крим та провокаційні військові дії", - заявив Він, додавши, що Канада повністю підтримує запропонований Президентом України Петром Порошенком мирний план.

Нагадаємо, на початку травня Канада оголосила про санкції щодо 16 компаній, більша частина з яких пов'язана з ім'ям близької до Президента РФ Володимира Путіна бізнесмена Геннадія Тимченко. Тимченко був раніше був внесений до персональні санкційні списки США та Канади. Через два тижні Канада розширила економічні санкції і ввела заборону на в'їзд в країну для шести українців і шести росіян.

В той санкційний список Канади увійшли, серед інших, начальник російського Генштабу Валерій Герасимов, один з лідерів терористів на сході України Ігор Стрєлков, а також заступники голови Держдуми РФ Сергій Неверов і Людмила Швецова.