ua en ru

Кабмін зменшив чисельність працівників свого секретаріату на 66 осіб - до 664 працівників

Кабінет міністрів України зменшив граничну чисельність працівників секретаріату Кабінету міністрів України на 66 осіб - до 664 працівників.

Кабінет міністрів України зменшив граничну чисельність працівників секретаріату Кабінету міністрів України на 66 осіб - до 664 працівників. Про це йдеться у постанові уряду № 85 від 5 квітня 2014 р.

Так, уряд вніс зміни до пункту 2 постанови Кабінету міністрів України від 3 січня 2013 р. № 5 "Питання секретаріату Кабінету Міністрів України", зменшивши граничну чисельність працівників секретаріату Кабінету міністрів з 730 до 664 працівників.

Крім того, уряд скоротив граничну чисельність працівників апарату та територіальних органів центральних органів виконавчої влади, а також чисельність державних колегіальних органів та інших державних органів.

Кабмін затвердив чисельність Нацкомфінпослуг на рівні 264 осіб, НКРЗІ - 337 осіб, НКЦПФР - 517 осіб, НКРЕ - 371 особа, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг - 389 осіб та Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі - 81 особа.

Також Кабмін рекомендував уповноваженому Верховної Ради України з прав людини, Рахунковій палаті, Центральній виборчій комісії, Державній судовій адміністрації, Вищій раді юстиції, Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, Національній комісії з радіаційного захисту населення скоротити чисельність працівників на 10%.

Нагадаємо, минулого тижня був опублікований закон про секвестр держбюджету на 2014 р. в якому, серед іншого, Кабміну було доручено у місячний термін забезпечити скорочення граничної чисельності працівників центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та інших державних органів не менш ніж на 10%, а також подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо скорочення не менше ніж 10% загальної чисельності МВС (за винятком чисельності Національної гвардії України), Служби безпеки України, Управління державної охорони України, органів прокуратури України.