ua en ru

Кабмін презентував звіт про свою діяльність за 9 місяців

Кабмін презентував звіт про свою діяльність за 9 місяців
Кабінет міністрів України презентував звіт про свою діяльність за період лютий-листопад 2014 р.

Кабінет міністрів України презентував звіт про свою діяльність за період лютий-листопад 2014 р. Про це повідомила прес-служба уряду.

Звіт складається з 42 сторінок та включає в себе розділи по діяльності кожного міністерства за вказаний період.

Ознайомитися зі звітом можна на офіційному сайті Кабінету міністрів України, а також за посиланням.

Так, згідно зі звітом, станом на кінець листопада залишок на Єдиному казначейському рахунку України становить 25,3 млрд грн.

Також, уряд відзначає прийняття двох пакетів скорочення видатків на державний апарат, в результаті чого витрати зменшено на 10,7% (або на 1,8 млрд грн).

Крім того, уряд відзначив збільшення обсягів виробництва продукції сільського господарства зросли на 16%.

Також за 9 місяців 2014 р. Кабмін збільшив фінансування потреб оборони і безпеки збільшено на 19 млрд грн, втому числі на закупівлю, модернізацію і ремонт озброєння і військової техніки - на 6,4 млрд грн, на ЗСУ - в 2 рази або на 13,1 млрд грн, на Нацгвардію виділено 6 млрд грн, а також встановлено 100% надбавку військовослужбовцям, які беруть участь в АТО.

З резервного фонду державного бюджету за вказаний період уряд виділив на відновлення звільнених територій 300 млн грн.
Кількість чиновників скорочено на 28 тис., кількість державних контролюючих органів скорочено з 56 до 28.

Серед здобутків Міністерства закордонних справ України уряд відзначив спрощення візового режиму з 10 країнами світу та перехід до другої стадії безвізового діалогу з ЄС.

Міністерство інфраструктури України відзначилося виконанням днопоглиблювальних робіт впорту "Южний" до відмітки 18,5 м, що дозволило вперше в історії України прийняти судно типу "Кепсайз".

Міністерство культури України розробило проект закону про мораторій на забудову у буферних зонах історичних пам'яток. Крім того, Мінккульт розробив ухвалений Кабміном проект постанови, якою національні підприємства кінематографії замість 30% використовуватимуть 100% від оренди на розвиток національного кіно продукту.

До здобутків Міністерства освіти і науки України за 9 місяців 2014 р. уряд відніс прийняття та імплементацію закону України "Про вищу освіту", позбавлення наукових ступенів за плагіат; позбавлення ВНЗ незаконно отриманих ліцензій та переведення учнів та навчальних закладів з тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу.

Міністерство охорони здоров'я України за 9 місяців 2014 р. станом на 25 листопада 2014 р. забезпечило закуплено ліків на 1,6 млрд грн по загальнодержавних програмах, сприяло ухваленню закону України "Про внесення змін до закону України "Про лікарські засоби", завдяки якому розблоковано 509 тис. доз вакцини БЦЖ, та закону "Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 рр." з прогнозним бюджетом 6,3 млрд грн.

Міністерство соціальної політики України забезпечило своєчасну виплату пенсій та соціальних допомог та запроваджено більш доступну та справедливу програму житлових субсидій.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України відзначилося прийняттям та імплементацією нової редакції закону України "Про здійснення державних закупівель" та запровадженням мораторію на проведення перевірок контролюючими органами, спрощення процедур відкриття та припинення бізнесу, скорочення кількості документів дозвільного характеру з 143 до 85.

Серед здобутків Міністерства юстиції України уряд відзначив прийняття антикорупційного пакету законів, запровадження Системи електронних торгів, а також розробкою та реалізацією закону про очищення влади.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про складання повноважень Кабінету міністрів перед новообраною Верховною Радою.