ua en ru

Кабмін не виділить ні копійки районам Донбасу, контрольованим бойовиками, - Петренко

Кабінет міністрів України не виділятиме фінансування районам Донбасу, які контролюються проросійськими сепаратистами та бойовиками. Про це на прес-конференції в Києві повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

Кабінет міністрів України не виділятиме фінансування районам Донбасу, які контролюються проросійськими сепаратистами та бойовиками. Про це на прес-конференції в Києві повідомив міністр юстиції Павло Петренко (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд не виділить ні копійки для терористів і сепаратистів і не направить на територію, яка контролюється ДНР і ЛНР", - заявив Петренко.

Нагадаємо, 17 вересня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Кабмін створить фонд відновлення Донбасу, який буде наповнюватися з пожертвувань і фінансування від українських олігархів, а також завдяки міжнародній донорській допомозі.

16 вересня 2014 р. Рада прийняла закон, яким ввела особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей - на територіях, які зараз контролюються бойовиками.

Серед іншого, в цьому законі прописано, що в "державному бюджеті України щорічно передбачаються видатки, що направляються на державну підтримку соціально-економічного розвитку окремих районів Донецької та Луганської областей". "Україна гарантує визначення таких видатків загального фонду держбюджету України захищеними видатками, обсяг яких не може змінюватися при здійсненні скорочення затверджених бюджетних призначень", - йдеться в законі.