ua en ru

Кабмін на час АТО передав ДонОДА повноваження облради в частині бюджета

Кабмін на час АТО передав ДонОДА повноваження облради в частині бюджета

Кабінет міністрів на час проведення антитерористичної операції (АТО) передав Донецькій обласної державної адміністрації повноваження Донецької обласної ради в частині бюджету. Про це йдеться у постанові уряду № 52 від 19 лютого 2015 р.

"Відповідно до статті 672 Бюджетного кодексу України у зв'язку з припиненням діяльності Донецької обласної ради Кабінет Міністрів України постановляє: погодитися з пропозицією Донецької обласної державної адміністрації щодо здійснення зазначеною адміністрацією на період проведення антитерористичної операції функцій Донецької обласної ради в частині бюджетних повноважень", - йдеться у документі.

Зокрема, ДонОДА буде мати право затвердження обласного бюджету, внесення змін до нього, затвердження звітів про його виконання.

Також Донецька облдержадміністрація буде відповідати за розподіл та перерозподіл переданих з державного бюджету дотацій, субвенцій між місцевими бюджетами.

Також передбачено, що ДонОДА буде прийняття рішень про розподіл коштів бюджету розвитку щодо здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію об'єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об'єктами під час затвердження обласного бюджету та внесення змін до нього.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів на час проведення антитерористичної операції передав Луганській обласній державній адміністрації повноваження Луганської обласної ради в частині бюджету.