ua en ru

Гройсман закликав нардепів створити спеціальну групу для вивчення ситуації в Вінниці

голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закликав народних депутатів створити спеціальну групу для вивчення ситуації в Вінниці.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закликав народних депутатів створити спеціальну групу для вивчення ситуації в Вінниці. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час засідання погоджувальної ради депутатських груп та фракції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я маю безліч телефонних дзвінків, які підкреслюють те, що силове протистояння - це була чиста провокація людей, які не мають публічної підтримки", - сказав Гройсман.

За його словами, все це має отримати як суспільну оцінку вінничан, так правоохоронних органів.

Задля цього доцільно створити робочу групу із представників від депутатських груп і фракцій, яка би виїхала на місце і вияснила ситуацію, вважає спікер парламенту.

При цьому на пропозицію голови фракції "Народний фронт" Олександра Турчинова Гройсман дав доручення профільному комітету Ради вивчити це питання.

У свою чергу Турчинов також запропонував створити відповідну тимчасову слідчу комісію.

Нагадаємо, 7 грудня учасники народного віча у Вінниці підтримали кандидатуру Олексія Фурмана на посаду голови Вінницької обласної державної адміністрації.