ua en ru

Гройсман запропонував заборонити двом нардепам відвідувати засідання протягом 5 днів через бійку

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман запропонував парламенту позбавити народного депутат з фракції "Самопоміч" Єгора Соболєва та народного депутата з фракції "Батьківщина" Вадима Івченко права відвідувати пленарні засідання Верховної Ради протягом 5 днів з-за бійки. Відповідне доручення спікер дав регламентному комітету Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Гройсман заявив, що в перерві засідання в кулуарах парламенту сталася жорстока бійка між двома цими депутатами.

"Це неприпустимо, щоб у нас відбувалися такі жорсткі бійки! Кодекс народного депутата восьмого скликання повинен дотримуватися! Я вимагаю, щоб у перерві зібрався регламентний комітет, щоб прийняти рішення позбавити цих народних депутатів брати участь у п'яти засіданнях. Це буде показово, справедливо та об'єктивно! Я цього не допущу. Я даю доручення регламентному комітету! Якщо хтось хоче воювати, будь ласка - на фронт", - заявив Гройсман.

При цьому він зазначив, що всі відео матеріали будуть передані в правоохоронні органи: "Щоб більше ні кому не повадно було! Я виступаю за те, щоб порушники були покарані".

У свою чергу, перший заступник голови регламентного комітету Ради Павло Пинзеник повідомив, що комітет провів оперативну нараду прямо в залі, і рекомендує парламенту прийняти рішення про відсторонення депутата Вадима Івченко від участі в 5-і засіданнях парламенту.

Разом з тим, голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив: "Як голова фракції я хочу вибачитися за абсолютно не парламентська поведінку народних депутатів... Депутати за таку поведінку з будь-якої фракції повинні нести відповідальність. Але в цьому залі є ті, хто повинен сидіти в тюрмі! А ми це приймаємо!"

Як передає кореспондент РБК-Україна, за інформацією працівників апарату Ради, бійка між Соболєвим і Івченко сталася в туалеті. Потім Соболєв вийшов з вбиральні захеканий і відмовився давати коментарі. На обличчі у нього було помітно червона пляма.

Нагадаємо, раніше сьогодні у Раді сталася бійка між нардепами Єгором Соболєвим і Вадимом Івченком.

Гройсман оголосив перерву у засіданні Ради на 15 хвилин у зв'язку з черговим конфліктом між нардепами.

Гройсман запропонував заборонити двом нардепам відвідувати засідання протягом 5 днів через бійку

(Фото: Ольга Сніцарчук)