ua en ru

Гриценко написав заяву про вихід з фракції "Батьківщина"

Анатолій Гриценко написав заяву про вихід із фракції "Батьківщина".

Нардеп Анатолій Гриценко (на фото) написав заяву про вихід із фракції "Батьківщина" "у зв'язку з неможливістю впливати на рішення, які приймаються". Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Заяву парламентарій зареєстрував у вівторок, 14 січня, вранці після вчорашнього рішення фракції, яким його позбавлено права участі у її засіданнях.

"Після виходу із фракції у статусі позафракційного депутата... залишаюся в опозиції до Президента Януковича і його політики... буду виконувати виборчу програму ВО "Батьківщина", з якою ми разом йшли на вибори і до розробки якої доклав власні зусилля... буду координувати свої дії з опозиційними депутатами, для яких принципи і цінності - не порожні слова", - написав Гриценко.

"Рішення про вихід із фракції не було простим. Протягом року в рамках фракції я твердо і послідовно відстоював ті принципи і цінності (оголошені публічно і скріплені підписами Гриценка, Турчинова, Яценюка), на яких наша партія "Громадянська позиція" увійшла до складу об'єднаної опозиції "Батьківщина". Ви все це бачили. Також бачите, чим воно завершилося. У цих умовах рішення про вихід із фракції вважаю логічним, відповідальним і чесним", - додав він.

Як заявив сьогодні лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, опозиція чекає, що Гриценко складе мандат народного депутата України.

Нагадаємо, в понеділок, 13 січня, депутати з "Батьківщини" відмовилися проводити засідання фракції у присутності Гриценка, зажадавши, щоб він покинув засідання.

Як відомо, Гриценко не виключає, що балотуватиметься у Президенти у 2015 р., якщо опозиція не представить єдиного кандидата.