ua en ru

ГПУ спільно з СБУ затримала Єфремова

ГПУ спільно з СБУ затримала Єфремова

Генеральна прокуратура України спільно зі Службою безпеки України затримала колишнього голову фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова. Про це повідомив генпрокурор Віктор Шокін, передає прес-служба ГПУ.

"У суботу, 14 лютого співробітниками Генеральної прокуратури України спільно з працівниками Служби безпеки України було проведено спецоперацію із затримання колишнього глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Єфремова Олександра Сергійовича, який підозрюється у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, тобто у зловживанні службовим становищем при обтяжуючих обставинах і службовій фальсифікації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку січня ГПУ ініціювала досудове розслідування причетності Олександра Єфремова і нардепа від "Опозиційного блоку" Наталії Королевської до фінансування бойовиків на Донбасі.

Влітку 2014 року СБУ почала перевірку Олександра Єфремова на причетність до фінансування сепаратистів в Луганській області.

За аналогічною підозрою 22 січня 2015 року в Генпрокуратурі був допитаний Рінат Ахметов.