ua en ru

Головнокомандувач ВМС України заявляє про пограбування українських частин представниками незаконних збройних формувань

Головнокомандувач Військово-морських сил України Сергій Гайдук заявляє про пограбування українських частин представниками незаконних збройних формувань.

Головнокомандувач Військово-морських сил України Сергій Гайдук заявляє про пограбування українських частин представниками незаконних збройних формувань. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони України (Міноборони).

"На даний час при потуранні командування і військових підрозділів Росії здійснюється пограбування майна частини представниками незаконних збройних формувань", - зазначив головнокомандувач ВМС.

"Всупереч досягнутим домовленостям між командуванням ВМС України і командуванням ЧФ РФ, не припинені провокаційні дії стосовно дислокованих у Криму військових формувань України. Нарощуються психологічний шантаж, погрози, спонукання до незаконних дій", - підкреслив Гайдук.

Він звернув увагу на те, що 10 березня спеціальними підрозділами збройних сил Росії штурмом було захоплено українську військову частину в місті Бахчисарай, а нападниками допущено застосування автоматичної зброї в бік беззбройного особового складу частини. Пізніше, 12 березня під загрозою застосування зброї українські військовослужбовці примушувалися до прийняття присяги народу Криму і переходу в неіснуючі збройні сили Криму.