ua en ru

Глава Міноборони Німеччини не покладає великих надій на мирну ініціативу Меркель по Україні

Глава Міноборони Німеччини не покладає великих надій на мирну ініціативу Меркель по Україні

Глава Міноборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн (на фото) не покладає великих надій на мирну ініціативу канцлера Ангели Меркель по Україні. Про це вона заявила в ефірі суспільно-правового телеканалу ZDF увечері в четвер, 5 лютого, передає Deutsche Welle.

"Розраховувати на раптовий прорив у врегулюванні конфлікту на сході України не слід. Для цієї складної кризи просто "не може бути приємних і простих рішень", - заявила вона.

Фон дер Ляйєн повідомила, що не поспішає покладати надто великі надії на нову мирну ініціативу, висунуту канцлером ФРН Ангелою Меркель спільно з президентом Франції Франсуа Олландом. У той же час вона вважає важливим переговорний процес, завдяки якому, як сказала міністр, "безліч малих кроків" у підсумку дозволять просунутися "у правильному напрямку".

Крім того, міністр вважає за необхідне повернути Росію за стіл переговорів, щоб у числі іншого з'ясувати, чи можна разом з Москвою знову починати які-небудь проекти. В якості прикладу такого проекту глава Міноборони ФРН назвала боротьбу проти радикального угруповання "Ісламська держава".

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд вчора терміново прибули у Київ, а сьогодні мають намір відвідати Москву.

За словами посла України в Польщі Андрія Дещиці, Україна побоюється, що канцлер Меркель і Президент Олланд за підсумками сьогоднішніх переговорів з Президентом РФ Володимиром Путіним у Москві можуть прийняти "дорожню карту" щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, яка не влаштує владу України.