ua en ru

Федеральний міністр Німеччини закликав ЄС розширити гумдопомогу переселенцям в Україні

Міністр з питань економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер закликав європейські країни розширити підтримку українських біженців, тому що гуманітарної допомоги, яка вже була спрямована в Україну, недостатньо.

Міністр з питань економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер закликав європейські країни розширити підтримку українських біженців, тому що гуманітарної допомоги, яка вже була спрямована в Україну, недостатньо. Про це Мюллер заявив сьогодні в інтерв'ю радіостанції Deutschlandfunk, передає DW.

За його словами, в найближчі тижні біженцям необхідна допомога, яка допоможе їм перезимувати, і якщо ця допомога не надійде, це стане ганьбою для Європи.

Мюллер розкритикував той факт, що відправка гуманітарної допомоги не координується на рівні ЄС. При цьому міністр висловив сподівання, що ця ситуація зміниться після того, як буде визначено новий склад Єврокомісії. Політик привітав напрямок гуманітарної допомоги з Росії і закликав Президента Росії Володимира Путіна сприяти тому, щоб перемир'я в Україні не порушувалося.

Нагадаємо, напередодні Мюллер відвідав Харків, де зустрівся з вимушеними переселенцями, а також передав гуманітарну допомогу з Німеччини, спрямовану в східні регіони України.