ua en ru

Євросоюз закликав звільнити Мурсі

Євросоюз закликав звільнити усуненого 3 липня з посади Президента Мохаммеда Мурсі і провести в Єгипті демократичні вибори. Про це говориться у спеціальній заяві, прийнятій за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ ЄС в Брюсселі. Нагадаємо, що Мурсі знаходиться в ув'язненні в невідомому місці.

Євросоюз закликав звільнити усуненого 3 липня з посади Президента Мохаммеда Мурсі (на фото) і провести в Єгипті демократичні вибори. Про це говориться у спеціальній заяві, прийнятій за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ ЄС в Брюсселі, передає Reuters. Нагадаємо, що Мурсі знаходиться в ув'язненні в невідомому місці.

"Єгипет повинен швидко рухатися у бік демократичного інклюзивного процесу, що включає проведення демократичних виборів найближчим часом", - наголошується в документі. Крім того, Брюссель наполягає на швидкому відновленні переговорів Каїра з Міжнародним валютним фондом про отримання кредиту на 4,8 млрд дол.

Читайте також: Саудівська Аравія виділила Єгипту безпроцентний кредит у розмірі 2 млрд дол

Окрім Євросоюзу розкрити відомості про місцезнаходження Мурсі вимагає і його сім'я, яка інакше загрожує подати до суду на Збройні сили за викрадення.

Єгипетські військові заявляють, що охороняють Мурсі заради його ж безпеки.

Тимчасовий глава Єгипту Адлі Мансур закликав співгромадян до примирення. Його слова прозвучали під час телевізійного звернення до співгромадян, передає телеканал Al Arabiya.

Читайте також: У Єгипті створений комітет для внесення поправок до Конституції

Нагадаємо, що в результаті зіткнень в Каїрі 22 липня загинули, за різними оцінках, від одного до чотирьох осіб. За даними медиків, у зіткненнях прихильників і супротивників поваленого 3 липня Президента Мохаммеда Мурсі постраждали щонайменше 26 осіб. Поліція була вимушена удатися до використання сльозоточивого газу і гумових куль для розгону демонстрантів під час спроб прихильників руху "Братів-мусульман" прорватися до площі Тахрір в центрі Каїра.

З моменту скинення Мурсі в Єгипті у вуличних зіткненнях загинули близько 100 осіб. Більша частина з них були членами руху "Брати-мусульмани".