ua en ru

Європарламент закликав ЄС розпочати підготовку санкцій проти України

Європейський парламент закликав Європейський Союз почати підготовку санкції проти українських чиновників, відповідальних за насильство щодо учасників Євромайдану.

Європейський парламент закликав Європейський Союз почати підготовку санкції проти українських чиновників, відповідальних за насильство щодо учасників Євромайдану. Відповідна резолюція щодо ситуації в Україні була проголосована в Європарламенті, повідомив у своєму Twitter евродепатат Яцек Саріуш-Вольський.

"Резолюція по Україні тільки що була проголосована. Переважна більшість " за", - написав євродепутат.

Водночас, як пояснили у прес-службі ВО "Батьківщина", резолюцію було підтримано усіма політичними групами Європарламенту.

Зокрема, євродепутати "закликали інституції ЄС та держави-члени ЄС вжити невідкладні заходи, включаючи збільшення дипломатичного тиску і підготовку персоналізованих цільових заходів і санкцій, пов'язаних із забороною в'їзду та замороженням активів і власності всіх українських посадовців, депутатів та їхніх бізнес-спонсорів (олігархів), відповідальних за напади і загибель протестувальників, а також збільшити зусилля щодо зупинення відмивання грошей та ухиляння від сплати податків українськими компаніями та бізнесменами в європейських банках".

Зазначимо, минулого тижня ситуацію в Україні обговорили на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Зокрема, ПАРЄ прийняла резолюцію по Україні, в якій затвердила можливість позбавлення України права голосу на сесії в разі насильства проти Євромайдану.

Звернемо увагу, 2 лютого верховний представник ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон заявила, що загострення політичної кризи в Україні буде розглянуто 10 лютого 2014 р. під час засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі. Вона також підтвердила, що на наступному тижні відвідає Україну для продовження зустрічей з представниками опозиції, влади та громадянського суспільства.