ua en ru

Євромайдан у Дніпропетровську буде цілодобовим

Євромайдан у Дніпропетровську буде цілодобовим, заявили сьогодні члени оргкомітету акції, що відбувається на Європейській площі міста. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Сьогодні на мітинг на підтримку євроінтеграційних прагнень України вийшло близько 200 людей. Євромайдан огородили імпровізованою огорожею з мотузок і плакатів "Геть від деспотичної Москви", "Вперед до Брюсселя" тощо.

На площі не було прапорів політичних партій і не звучали партійні гасла, однак було встановлено кілька інформаційних наметів ВО "Батьківщина", які активісти згорнули одразу ж після завершення мітингу. Городяни та громадські активісти зібралися саме заради того, щоб виступити за інтеграцію з Євросоюзом, наголошують організатори.

До акції приєдналися сьогодні дніпропетровські студенти: біля корпусу Дніпропетровського національного університету вони розфарбували великий прапор ЄС, якій має проїхати по Україні і буде відправлений до Вільнюса.

За словами організаторів, вони налагодили цілодобове чергування на Євромайдані. Минулу ніч тут провели понад десять активістів, нинішню готується провести приблизно стільки ж.

Євромайдан на Європейській площі у Дніпропетровську розгорнули вчора. Учасники домовились про заборону будь-яких партійних прапорів та гасел.