ua en ru

ЄС може застосувати персональні санкції у разі введення НС в Україні, - євродепутат

Європейський Союз може застосувати персональні санкції проти народних депутатів, які проголосують за введення надзвичайного стану в Україні.

Європейський Союз може застосувати персональні санкції проти народних депутатів, які проголосують за введення надзвичайного стану в Україні. Про це у своєму Twitter повідомив віце-президент Європейської народної партії (ЄНП) Яцек Саріуш-Вольський.

"Обговорюється можливість, що в разі голосування надзвичайного стану в парламенті України, депутати, які це підтримають, можуть зіткнутися з персональними санкціями", - написав євродепутат.

Зазначимо, наразі Саріуш-Вольський перебуває у Києві у складі делегації Європарламенту, яка вже провела зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем та представниками комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції.

Як повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина", під час зустрічі з профільним парламентським комітетом члени делегації Європарламенту закликали владу України припинити насильство по відношенню до мирних демонстрантів та закликали всі сторони використовувати політичні засоби для розв'язання конфлікту. Також вони привітали скасування парламентом України антидемократичних законів від 16 січня та закликали Президента Віктора Януковича негайно їх підписати.

Водночас голова комітету закордонних справ Європейського парламенту Ельмар Брок зауважив, що зберігається можливість застосування санкцій щодо українських посадовців, причетних до насильства й порушень прав людини.