ua en ru

ЄС буде надавати Україні підтримку у реалізації реформ, - Могеріні

ЄС буде надавати Україні підтримку у реалізації реформ, - Могеріні
Європейський союз буде надавати Україні підтримку у реалізації реформ.

Європейський союз буде надавати Україні підтримку у реалізації реформ. Про це заявила верховний представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерика Могерини під час прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу, щоб ви знали такий месседж, який я казала ще в Брюсселі.. З одного боку те, що ЄС залишається твердим в підтримці українського народу.... Друге повідомлення - повідомлення сприяння реформуванню. Графік реформ, який Україна потребує, який обрав український народ в ограни української влади, - вони одразу повинні починати реалізовуватися. Вже час настав для України та ЄС перейти на новий рівень наших стосунків... Перед нами стоїть завдання - реалізація практично намічених реформ в галузі економіки і бізнес-середовища, прав людини та свободи влади, децентралізації та конституційної реформи. Перелік реформи, які стоять перед Україною - це результат доброї волі людей України, їх готовності, а також тих процесів, які ми напрацювали за останній місяць. Це було нелегко, але позитивні результати є. Перед нами стоїть велике завдання - це їх реалізація", - заявила Могеріні.

Проте, за її словами, процес реформування має бути суто українським.

"Ми не хочемо такої ситуації, коли Брюссель буде вказувати, яким шляхом іти, а Київ буде виконувати. Ми навіть про це не думаємо", - сказала Могеріні.

Вона також додала, що українська влада повинна робити реформи для ЄС, а для народу України.

"Шлях реформ вибрав український народ. Люди чітко заявили, яких реформ вони потребують. Нагальне здійснення цих реформ не має бути для того, щоб задовольнити ЄС, а для того, щоб задовольнити народ України", - сказала вона.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко і верховний представник Європейського союзу із зовнішніх справ і політики безпеки, віце-президент Єврокомісії Федеріка Могерини домовилися про завершення всіх процедур, необхідних для надання Україні безвізового режиму, до Ризького саміту.