ua en ru

Екс-міністра агрополітики Присяжнюка оголошено в розшук

Печерський районний суд м. Києва надав дозвіл на затримання колишнього міністра аграрної політики та продовольства України Олександра Присяжнюка

Печерський районний суд м. Києва надав дозвіл на затримання колишнього міністра аграрної політики та продовольства України Олександра Присяжнюка (на фото) з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Екс-міністра оголошено у розшук, йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Головне слідче управління Генеральної прокуратури України розслідує кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України стосовно колишнього міністра аграрної політики та продовольства України Присяжнюка", - йдеться у повідомленні.

Екс-посадовець підозрюється у заволодінні коштами Аграрного фонду у сумі майже 540 млн грн, що були виділені державою для закупівлі об'єктів державного цінового регулювання цукру-піску.