ua en ru

ДНР вирішила проводити референдум 11 травня (оновлено)

Депутати самопроголошеної "Донецької народної республіки" відмовилися переносити референдум про суверенітет регіону 11 травня.

Депутати самопроголошеної "Донецької народної республіки" відмовилися переносити референдум про суверенітет регіону 11 травня. Про це РБК-Україна повідомив один з лідерів ДНР Андрій Пургін.

Відповідне рішення було прийнято на зборах депутатів у Донецьку 8 травня одноголосно. "За" проголосували 78 депутатів.

"Це не наше рішення, це рішення народу Донбасу. Народ Донбасу отримав шанс здійснити подвиг, і ми не маємо права позбавляти його цього шансу", - заявив він.

Учасники зібрання відзначили, що з усією повагою ставляться до Президента Росії Володимиру Путіну, але вже не можуть зупинити процес проведення референдуму. При цьому вони висловили подяку Путіну за те, що він "розніс звістку про референдум у всі куточки світу".

Зазначимо, що самопроголошений губернатор Луганської області Валерій Болотов також оголосив про проведення 11 травня референдуму про статус "Луганської народної республіки".

Нагадаємо, 7 травня Президент РФ Володимир Путін закликав проросійськи налаштованих активістів південно-сходу України відкласти проведення референдуму.

У свою чергу сьогодні секретар РНБО Андрій Парубій заявив, що антитерористична операція буде продовжена навіть у випадку, якщо сепаратисти "Донецької народної республіки" приймуть рішення про перенесення референдуму, який призначений на 11 травня 2014 р.

"Антитерористична операція буде продовжуватися незалежно від рішень тих чи інших груп диверсантів і терористів, які є у Донецькій та Луганській областях", - підкреслив він.