ua en ru

Депутатів Ради від мажоритарних округів не будуть вибирати тільки в Криму, - Магера

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявляє, що депутатів Верховної Ради від мажоритарних округів на поточних дострокових виборах не будуть вибирати тільки в Криму.

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявляє, що депутатів Верховної Ради від мажоритарних округів на поточних дострокових виборах не будуть вибирати тільки в Криму. Про це Магера заявив РБК-Україна.

Зокрема, він зазначив, що вибори в Криму регулюються відповідним законом.

"З точки зору закону україни "Про статус тимчасово окупованих територій", виборчі комісії в Криму та в Севастополі не утворюються, вибори там не проводяться, а виборці з відповідних регіонів беруть участь у голосуванні за процедурами, передбаченими законом "Про вибори народних депутатів України", зокрема тимчасово змінивши місце свого голосування на будь-яку іншу точку на материковій частині України", - пояснив Магера.

"Вони (жителі Криму, - ред.) будуть обирати народних депутатів України, тих, яких висунули у загальнодержавному окрузі політичні партії. Депутатів від мажоритарних округів не буде, тому що, з точки зору закону україни "Про статус тимчасово окупованих територій", на мажоритарних округах в Криму і в Севастополі, вибори не відбудуться", - додав представник Цвк.

Таким чином, за його словами, у майбутньому складі Ради не буде депутатів від мажоритарних округів у Криму.

При цьому Магера підкреслив, що на даний момент на Донбасі планується проводити вибори народних депутатів як у загальнодержавному, так і по мажоритарних округах.

"З Донецької та Луганської областей, то на сьогоднішній день немає підстав говорити про те, що в якомусь окрузі депутати не будуть обрані. Поживемо - побачимо. Треба дочекатися дати 26 жовтня", - сказав він.

Нагадаємо, 25 серпня Президент України Петро Порошенко оголосив про розпуск Ради. Дострокові вибори парламенту призначені на 26 жовтня 2014 р.