ua en ru

Білий дім закликає Януковича негайно вивести силовиків із центру Києва

Білий дім закликає Президента Віктора Януковича негайно вивести силовиків із центру Києва.

Білий дім закликає Президента Віктора Януковича негайно вивести силовиків із центру Києва. Про це йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому по Україні.

"Ми обурені тим, що українські сили безпеки стріляють з автоматичної зброї в свій власний народ. Ми закликаємо президента Януковича негайно вивести сили безпеки від центру Києва і поважати право на мирні акції протесту, і ми настійно закликаємо протестувальників вести себе мирно. Ми закликаємо українських військових не вплутуватися в конфлікт, який може і має бути вирішене політичним шляхом. Застосування сили не вирішить кризу - повинні бути зроблені чіткі кроки, щоб зупинити насильство і розпочати конструктивний діалог, який зменшить напругу і заспокоїть український народ. Сполучені Штати будуть працювати з нашими європейськими союзниками, щоб притягнути до відповідальності винних у насильстві і допомогти українцям отримати єдину і незалежну Україну назад на шляху до кращого майбутнього", - наголошується в заяві.

Напередодні Президент США Барак Обама обережно поставився до повідомлень про перемир'я в Києві. Американський лідер вважає, що влада України має піти на подальші поступки.

Раніше Обама попередив, що втручання армії у ситуацію в Україні матиме наслідки.