ua en ru

Аваков звільнив низку начальників у МВС і призначив службові розслідування

В.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив генерал-майора міліції Володимира Астапковіча з посади начальника департаменту ДАІ.

Виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ Арсен Аваков 24 лютого звільнив генерал-майора міліції Володимира Астапковіча з посади начальника департаменту Державної автомобільної інспекції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

Начальником ДАІ призначено полковника міліції Анатолій Сіренка.

Крім того, Аваков звільнив генерал-лейтенанта міліції Валерія Коряка, який проходив у справі про розгін Євромайдану в ніч на 30 листопада 2013 р., з посади начальника Головного управління МВС в Києві.

Замість Коряка призначено полковника міліції Юрія Мороза.

У цілому ж 24 лютого Аваков провів цілий ряд кадрових перестановок у МВС.

Так, з органів внутрішніх справ звільнено генерал-лейтенанта міліції, начальника Департаменту громадської безпеки Олексія Крикуна; начальника Департаменту внутрішньої безпеки генерал-лейтенанта міліції Олександра Тулаєва, начальника Головного управління МВС у Дніпропетровській області генерал-лейтенанта міліції Віктора Бабенка, начальника Управління МВС у Закарпатській області генерал-майора міліції Василя Варцабу, начальника Управління МВС у Черкаській області генерал-майора міліції Володимира Ліпандіна.

При цьому начальником Департаменту громадської безпеки призначений полковник міліції Віталій Ошовський, директором Департаменту внутрішньої безпеки Віталій Яловенко, начальником Головного управління МВС у Дніпропетровській області полковник міліції Георгій Гогуадзе, начальником Управління МВС в Черкаській області полковник міліції Леонід Бойко.

Крім того, наказом Авакова від 24 лютого №142 призначено проведення службового розслідування за фактами вчинення дисциплінарних проступків, перевищення службових повноважень, зловживання службовим становищем керівниками Головних управлінь та управлінь МВС у ряді регіонів, що призвело до перешкоджання реалізації громадянами права на мирні зібрання, посягань на їх життя і здоров'я.

Проведення службового розслідування доручено комісії у складі 29 працівників Головного штабу, департаментів кадрового забезпечення, юридичного забезпечення, внутрішньої безпеки, громадської безпеки та Головного слідчого управління.