ua en ru

Антитерористичний центр привів у готовність суб'єкти боротьби з тероризмом в Київському регіоні

Антитерористичний центр привів у готовність суб'єкти боротьби з тероризмом в Київському регіоні. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

"У зв'язку з неодноразовими анонімними повідомленнями про замінування об'єктів з масовим перебуванням людей і погрозами здійснити вибухи, що малі місце в листопаді та грудні цього року на тлі складної ситуації в центральних районах столиці, Антитерористичний центр при СБ України в порядку, визначеному законодавством України, був змушений привести в готовність суб'єкти боротьби з тероризмом на території Київського регіону", - йдеться в повідомленні.

У відомстві повідомили, що відповідне рішення прийнято у відповідності з Законом України "Про боротьбу з тероризмом" та іншими нормативно-правовими актами, що регламентують функціонування загальнодержавної системи боротьби з тероризмом.

Заходи, що здійснюються підрозділами Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства інфраструктури, інших суб'єктів боротьби з тероризмом та органів виконавчої влади, спрямовані виключно на забезпечення безпеки населення та недопущення злочинної діяльності з терористичною метою.

Ці заходи є гласними і повинні в першу чергу попереджувальний характер. Вони передбачають постійний міжвідомчий обмін інформацією, перевірку готовності сил і засобів, у тому числі систем екстреного оповіщення.

Напередодні народний депутат Віктор Балога на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook опублікував копії документів, якісвідчать, що СБУ почала готуватися до особливого режиму ще 24 листопада, майже за тиждень до силового розгону Євромайдану.