ua en ru

Антикорупційна рада вимагає від Кличка надати декларацію про доходи

Антикорупційна рада України звернувся до народного депутата України, лідеру партії "Удар" Віталія Кличка з вимогою надати копію декларації про його доходи за 2012 р.. Стурбованість громадськості викликана тим, що в оприлюдненій сьогодні в газеті "Голос України" декларації лідера "Удару" відсутня інформація про доходи членів його родини.

Громадська організація "Антикорупційний рада України" звернулася до Віталія Кличка з проханням надати копію декларації про його майно, доходи та фінансові зобов'язання за 2012 рік.

"Сьогодні в офіційному друкованому органі ВР, газеті "Голос України", були опубліковані відомості з вашої декларації за 2012 рік, щодо сукупного доходу, отриманого в Україні та за її межами, майна, що перебуває у приватній власності, і коштів, що знаходяться на рахунках у фінансових установах, у тому числі за кордоном. Однак, у відомостях, наведених в офіційному друкованому органі ВР, не вказано майно, доходи та фінансові зобов'язання членів вашої сім'ї, що згідно із законодавством також відображаються в декларації", - повідомив голова ГО "Антикорупційна рада України" Богдан Якимюк.

"У зв'язку з цим, а також враховуючи недавно викладену вами в ефірі телеканалу BBC факти отримання доходів і володіння майном, які не знайшли свого відображення в опублікованих відомостях, просимо надати ГО "Антикорупційна рада України" копію своєї декларації за 2012 р. Інформацію просимо надіслати в письмовому вигляді за поштовою адресою організації", - йдеться у зверненні Антикорупційного ради України.

Варто нагадати, що раніше партія "Удар" виступила ініціатором зменшення штрафів за помилки в декларації. А вже цього року Віталій Кличко з незрозумілих причин в матеріалах, наданих для публікації в "Голосі України", взагалі не оприлюднив відомості про доходи членів своєї сім'ї. Хоча раніше партія "Удар" категорично виступала проти того, щоб політики, депутати та держслужбовці приховували інформацію про свої доходи та витрати від виборців.

У минулому році в Німеччині Віталій Кличко заробив майже 5 млн дол. Доходів в Україні, за даними самого Кличка, він не заробив і навіть не має автомобіля.

Нагадаємо, в 2007 р. ЗМІ повідомляли, що Кличко купив вітчизняний позашляховик "Вепр", випущений в єдиному екземплярі. У 2012 р. Кличко, в інтерв'ю телеведучому Андрію Мочанову розповів, що любить їздити за кермом сам. За спогадами Кличко, іноді їздить на Range Rover.

Антикорупційна рада вимагає від Кличка надати декларацію про доходи