ua en ru

"Удар" має намір у суді оскаржити результати виборів у Василькові

Представники кандидата на посаду мера Василькова Сергія Сабова та Васильківської міської організації партії "Удар" подали позов до Київського окружного адміністративного суду щодо оскарження результатів виборів Васильківського міського голови. Про це повідомляє прес-служба партії.

Зокрема, у позові зазначається неможливість достовірного встановлення результатів позачергових виборів мера Василькова і необхідність проведення повторних виборів.

"Удар" наполягає на визнання протиправними дій та бездіяльності Васильківської міської виборчої комісії. У позові зазначається, що комісія не змогла забезпечити виконання дільничними виборчими комісіями закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" під час голосування та підрахунку голосів виборців. Крім того, комісія не змогла провести повторний підрахунок голосів на окремих ДВК, де зафіксовані факти порушень і не було можливості достовірно встановити результати.

У позові також наголошується, що не встановлені причини і обставини зникнення 311 виборчих бюлетенів, виданих виборцям. Крім того, наголошується, що результати виборів були встановлені без належного розгляду скарг про порушення.

"Наведена у позові аргументація дає підстави для однозначного висновку про те, що в місті Васильків не було скоєно належних, необхідних і достатніх дій для організації та проведення позачергових виборів Васильківського міського голови відповідно до вимог закону. Результати виборів, встановлені Васильківської міської виборчої комісією є наслідком численних порушень закону, вчинення протиправних дій і бездіяльності її та дільничними виборчими комісіями, застосування різних механізмів фальсифікації ", - йдеться в позовній заяві.

Читайте також: Регіонал Володимир Сабадаш переміг на виборах мера Василькова.