ua en ru

"Опозиційний блок" розробив план відродження Донбасу

Партія "Опозиційний блок" розробила план відродження Донбасу, який дасть нове життя економіку цього регіону. Про це заявив один з лідерів партії Юрій Бойко.

Він зазначив, що зазначений план заснований на трьох основних напрямках. По-перше, "Опозиційний блок" обіцяє домогтися від уряду виділення 15 млрд грн на відбудову Донбасу, по-друге - створити нові робочі місця і відродимо підприємства, по-третє - відновити інфраструктуру регіону.

"Ми доб'ємося разового виділення 15 млрд грн для "Плану відновлення Донбасу", забезпечимо прозоре використання цих коштів і максимальний контроль з боку місцевих громад за розподілом фінансів, надамо одноразову фінансову допомогу сім'ям всіх загиблих учасників війни і передбачимо в бюджеті допомогу для сімей, які втратили свій основне джерело доходу у зв'язку зі смертю або інвалідністю", - йдеться в заяві партії.

За словами Бойка, згідно з планом відновлення Донбасу, малий та середній бізнес отримає доступ до кредитів, необхідних для відновлення роботи підприємств.

Також партія обіцяє до настання зими приступити до відновлення інфраструктури Донбасу.

"Ми приймемо закони про вимушених переселенців, які забезпечать швидку реєстрацію цих людей, дадуть їм можливість користуватися повним обсягом прав за місцем тимчасової реєстрації", - додав Бойко.