ua en ru

"Гетьман Сагайдачний" почав патрулювання в рамках операції "Океанський щит"

Фрегат Військово-морських сил України "Гетьман Сагайдачний" з вертольотом Ка-27ПР та групою спеціального призначення зі штатним озброєнням на борту сьогодні, 12 жовтня 2013 р., разом з кораблями флотів США, Данії та Нідерландів приступив до патрулювання в рамках операції НАТО "Океанський щит" в Аденській затоці.

Фрегат Військово-морських сил України "Гетьман Сагайдачний" з вертольотом Ка-27ПР та групою спеціального призначення зі штатним озброєнням на борту сьогодні, 12 жовтня 2013 р., разом з кораблями флотів США, Данії та Нідерландів приступив до патрулювання в рамках операції НАТО "Океанський щит" в Аденській затоці. Про це повідомляє "5 канал".

Згідно з чинним українським законодавством, завданнями національного контингенту під командуванням контр-адмірала Андрія Тарасова, що бере участь в операції "Океанський Щит", є ведення спостереження морського простору, а також демонстрація військово-морської присутності в районі проведення операції, захист, знешкодження та протидія піратським судам і допомога цивільним судам у разі необхідності, а також активний пошук піратів і озброєних грабіжників на морі та запобігання їх діяльності шляхом затримання суден і арешту майна, супровід судів ООН, судів поставок гуманітарної допомоги та інших суден у разі звернення по допомогу.

Нагадаємо, 24 вересня 2013 р. "Гетьман Сагайдачний" відправився в далекий похід з метою участі в антипіратських операціях в районі Аденської затоки, Червоного моря і західної частини Індійського океану.

Кораблем командує капітан 2 рангу Роман П'ятницький.

Корабель в тривале плавання проводжали командувач ВМС ЗС України адмірал Юрій Іл'їн, члени військової ради флоту, ветерани вітчизняних ВМС, рідні і близькі військових моряків.

Операція "Океанський щит" є поточною операцією НАТО з протидії сомалійському піратству в Аденській затоці і біля берегів Африканського Рогу, яка почалася в серпні 2009 року.

Приєднання України до операції НАТО з протидії піратству "Океанський щит" обійдеться країні в 90 млн грн.