ua en ru

"Батьківщина" вважає неприйнятним прийняття інших законів про лікування Тимошенко

Партія "Батьківщина" вимагає прийняття її закону про помилування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і вважає неприйнятним прийняття інших законів про лікування за кордоном. Про це голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк повідомив в інтерв'ю журналістам в кулуарах ВР за підсумками зустрічі Рибака з європослами, передає кореспондент РБК-Україна.

"Опозиція внесла до порядку денного вчора як мінімум 10 варіантів вирішення цієї проблеми починаючи з декриміналізації КК, прийняття закону про амністію і головне - про недопущення вибіркового правосуддя і автоматичної амністії за рішенням ЕСПЦ. Щоб угоду було підписано, саме цей проект закону має бути прийнятий, адже це законопроект, який повинен бути прийнятний для ЄС і на нього повинна погодитися Тимошенко. По-третє, його має підписати Янукович, тому ми погоджуємося і вимагаємо прийняття його за основу і потім проведення тристоронніх консультацій: опозиції, Президента та місії ЄС", - сказав Яценюк.

Спікер навмисне затягує процес і не дав чітку відповідь европослам.

"Ми бачили, що йому вчора 5 хв вистачило, щоб притягнути фальсифіковані зміни в податковий кодекс, а на це немає часу", - підсумував Яценюк.