ua en ru

"Батьківщина" чекає на повернення в Україну Данилишина, Шкіля, Іващенко

Партія "Батьківщина" чекає на повернення в Україну екс-міністра економіки Богдана Данилишина, екс-нардепа від "Батьківщини" Андрія Шкіля, екс-в.о. міністра оборони Валерія Іващенка і ряду інших політиків, які проходили по кримінальних проваджень при Президенті Вікторі Януковичі і в підсумку виїхали з України в пошуках притулку.

Партія "Батьківщина" чекає на повернення в Україну екс-міністра економіки Богдана Данилишина, екс-нардепа від "Батьківщини" Андрія Шкіля, екс-в.о. міністра оборони Валерія Іващенка і ряду інших політиків, які проходили по кримінальних проваджень при Президенті Вікторі Януковичі і в підсумку виїхали з України в пошуках притулку. Про це РБК-Україна заявив в.о. голови київської "Батьківщини", народний депутат Верховної Ради України Андрій Павловський.

"Мені відомо, що Богдан Данилишин вже приїжджав до Києва, він повернеться в Україну найближчим часом. Точно так само ми сподіваємося, що Андрій Шкіль повернеться з Франції, де проживав останнім часом, враховуючи політичні репресії в Україні. Це ж стосується і Валерія Іващенка та інших членів "Батьківщини", тих, хто переслідувався тут за політичним принципом при режимі Януковича", - заявив він.

Павловський зазначив, що зараз цим людям не варто боятися кримінального переслідування - все порушені раніше справи проти них будуть закриті.

"Ми пам'ятаємо, що членів уряду Юлії Тимошенко почали репресувати першими. Їм тепер нема чого боятися. А їх досвід у роботі, в тому числі у виконавчих органах влади буде корисний", - зазначив Павловський.