ua en ru

"Батьківщина" та "Свобода" не будуть голосувати за законопроект про амністію за захоплення адмінбудівель на сході

Фракції "Батьківщина" та "Свобода" не будуть голосувати за законопроект про амністію за захоплення адміністративний будівель у східних областях України.

Фракції "Батьківщина" та "Свобода" не будуть голосувати за законопроект про амністію за захоплення адміністративний будівель у східних областях України. Про це РБК-Україна заявили народні депутат обох політсил в кулуарах Верховної Ради.

Так, нардеп "Батьківщини" Микола Томенко зазначив, що його фракція не збирається голосувати за цей законопроект.

"Це не симетричний законопроект. Ми за нього не будемо голосувати, оскільки не можна терористів і сепаратистів амністувати. Амністувати людей, які з прапором Росії кричали "Путін приходь" - це себе не поважати", - заявив він.

У свою чергу, нардеп "Свободи" Юрій Сиротюк зазначає, що мирним демонстрантам і так нема за що хвилюватися, а терористи повинні бути покарані.

"Для терористів, для російських спецпризначенців, які знаходяться на територіях СБУ, для офіцерів ГРУ, ФСБ, для тих, хто взяв зброю, хто зірвав українські державні символи і відверто здійснює наругу над нашим конституційним устроєм, над суверенітетом, над незалежністю для них ніякої амністії не може бути... Не було такого, що Обама дає амністію бен Ладену... Терористів не амністують, з терористами не ведуть переговори, терористи або здаються і сідають на лаву підсудних, або їх знищують", - підкреслив він.

Нагадаємо, Партія регіонів внесла проект закону про амністію для учасників акцій за захоплення будівель обласних державних адміністрацій на сході України.