ua en ru

Пілоти Lufthansa анонсували страйк на 18 березня

Пілоти німецької авіакомпанії Lufthansa на рейсах малої і середньої дальності не вийдуть на роботу в середу, 18 березня, з 00.01 по 23.59. Про це заявила профспілка льотчиків цивільної авіації Німеччини Cockpit, передає AFP.

Повідомляється, що профспілка пілотів Німеччини проведе страйк авіакомпанії Lufthansa через невдоволеність умовами праці молодих льотчиків. Працювати не будуть екіпажі літаків на рейсах малої і середньої дальності, однак польоти дочірніх підприємств Lufthansa - авіаперевізників Germanwings і Eurowings - на час акції протесту припинені не будуть.

Підставою для проведення страйку Cockpit назвала ту обставину, що між профспілкою і авіакомпанією не досягнутий компроміс у суперечці навколо тарифікації перехідного періоду для пілотів, які достроково виходять на пенсію. Зокрема, керівництво Lufthansa вирішило не йти назустріч молодим пілотам, наполягаючи на скасуванні в майбутньому перехідної допомоги, яка виплачується тим льотчикам, які завершили трудову кар'єру, однак ще не досягли пенсійного віку.

Конфлікт профспілки і авіакомпанії триває з квітня 2014 р. За цей період пілоти Lufthansa страйкували декілька разів.

Нагадаємо, в лютому в Німеччині через страйки у трьох аеропортах скасували більше ста рейсів.