ua en ru

В Пісках встановлять ще один український пункт спостереження

В Пісках встановлять ще один український пункт спостереження В районі Авдіївки встановлять веб-камери

Представники української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) погодили з інспекційною групою Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні встановлення додаткового спостережного пункту в районі н. п. Піски (Донецька обл.). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони України.

"Так, з метою посилення можливостей СММ ОБСЄ по здійсненню моніторингу і верифікації режиму припинення вогню, українською стороною СЦКК було запропоновано інспекторам місії розглянути можливість встановлення веб-камер в районі населеного пункту Авдіївка. Крім цього, для здійснення більш ефективного моніторингу режиму припинення вогню прийнято рішення про встановлення в районі населеного пункту Піски додаткового поста спостереження української сторони", - сказано в повідомленні.

Як відзначається, під час відвідування зазначених населених пунктів українська частина СЦКК підкреслили свою чітку позицію щодо імплементації мінських угод і конструктивний характер взаємодії з СММ ОБСЄ в цілях встановлення режиму тиші.

Нагадаємо, 18 квітня місія ОБСЄ залишила Широкіно з-за обстрілу бойовиків ДНР.

Відзначимо, напередодні ОБСЄ повідомила про появу "третьої сили" в конфлікті на Донбасі.