ua en ru

Первинний ринок вживаного автотранспорту в червні виріс на 13%, - "Укравтопром"

Первинний ринок вживаного автотранспорту в червні виріс на 13%, - "Укравтопром" Фото: первинний ринок вживаного автотранспорту в червні виріс

Зростання зафіксовано за всіма типами автотранспортних засобів

Первинний ринок використаного автотранспорту, що формується за рахунок імпортних поставок, в червні виріс на 13% щодо результату травня. Причому, зростання зафіксовано за всіма типами автотранспортних засобів - легкових автомобілів на 10%, комерційних-на 17% і автобусів на 26%, передає прес-служба асоціації "Укравтопром".

У кількісному вираженні первинний ринок б/у автомобілів склав 2435 од., що відповідає 40% загального обсягу первинних реєстрацій. З них на легкові автомобілі доводиться 1307 од., або 28% продажів цього виду техніки, на комерційні автомобілі - 1061 од. (78% продажів), на автобуси - 67 од., що становить 75% загальної кількості зареєстрованих автобусів.

За даними асоціації, відносно червня минулого року структура продажів значно змінилася. В результаті падіння на 83% кількості зареєстрованих комерційних автомобілів їх частка зменшилася з 93% до 43%. Зростання первинного ринку використаних легкових автомобілів в 3,4 рази зумовив збільшення їх частки з 6 до 54%. В автобусному сегменті зростання склало 26% і частка автобусів з 1% у червні 2014 р. зросла до 3% за підсумками червня 2015 року.

Марки-лідери останнім часом залишаються незмінними, і в червні серед автобусів марка Mercedes-Benz посіла 64% ринку, з комерційних автомобілів 58% продажів довелося на Renault, Mercedes-Benz і Volkswagen, в легковому сегменті 70% ринку охопили Renault, Smart і Volkswagen.

Нагадаємо, автовиробництво в Україні в червні виросло на 1,1%.