ua en ru

Парубій передав у комітет подання ГПУ щодо Вілкула та Колєснікова

Парубій передав у комітет подання ГПУ щодо Вілкула та Колєснікова Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Спікер зазначив, що подання щодо Дунаєва та Пономарьова Рада може розглянути наступного пленарного тижня

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій передав до комітету подання Генеральної прокуратури України (ГПУ) на співголову фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула та нардепа від даної фракції Дмитра Колєснікова. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Рада".

"Згідно закону про Регламент, народному депутату надається 5 днів для того, щоб дати свої пояснення у комітеті, а потім профільний комітет протягом 20 днів має розглянути ці подання. Тому наступного пленарного тижня ми зможемо вийти на розгляд цих подань, зроблених минулого тижня (16 та 18 травня до Ради були внесені подання на нардепів Дунаєва та Пономарьова, - ред.)", - зазначив голова Ради.

Він підкреслив, що передав у комітет нові подання, які надійшли сьогодні, 25 травня, щодо нардепів Вілкула та Колєснікова.

"Я відправив ці подання у комітет, і їх розглядатимуть за такою ж системою", - сказав спікер.

Крім того, він у черговий раз підтвердив свою позицію щодо необхідності скасування депутатської недоторканності.

"Я глибоко переконаний, що депутатська недоторканність не має бути серед "ознак" народних депутатів", - підкреслив Парубій.

Нагадаємо, як повідомлялося, апарат Верховної ради (ВР) України досі не звітував про вручення народним депутатам Сергію Дунаєву та Сергію Пономарьову подань Генпрокуратури про надання дозволу на зняття з них недоторканності. Подання щодо Дунаєва до комітету було передано 16 травня, а подання щодо Пономарьова генеральний прокурор Юрій Луценко підписав 18 травня.

Зазначимо, що у п'ятницю генпрокурор вніс до Ради ще два подання на нардепів Вілкула та Колєснікова.