ua en ru

Відтік інвестицій в АПК у 2014 р. сягнув майже 500 млн дол., - МінАП

Україна продовжує перебувати під тиском негативних чинників, які не сприяють формуванню позитивного інвестиційного клімату, в т.ч. і в АПК. Про це 24 березня у Вашингтоні на Україно-американському аграрному конгресі заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства України Владислава Рутицька, повідомили у прес-службі Української зернової асоціації.

"2014 рік став рекордним за обсягами відпливу іноземних інвестицій в аграрному секторі, який склав 496 млн дол. Але ми не закриваємо очі на існуючі проблеми, продовжуючи працювати над стабілізацією інвестиційного поля, і вважаємо, що інвестиції в АПК - це вікно можливостей", - зазначила Рутицька.

У числі таких можливостей заступник міністра назвала, зокрема, вигідне географічне розташування України, наявність 25% світової площі чорноземних земель, низьку вартість трудових земельних ресурсів, значний потенціал зростання врожайності сільгоспкультур і комфортні умови оподаткування.

"Варто також враховувати, що поточна вартість активів в Україні на даний час є однією з найнижчих в Європі", - додала Рутицька.

Нагадаємо, за даними ЄБРР, інвестори готові вкласти близько 2,5 млрд євро в агропромисловий комплекс України протягом найближчих трьох років.

За інформацією МінАП на кінець лютого ц.р., товарообіг України з Європейським союзом за деякими категоріями сільськогосподарської продукції збільшено більш ніж у 200 разів.