ua en ru

Відставка Коломойського навряд чи спровокує сценарій ДНР/ЛНР в Дніпропетровській обл., - нардеп

Відставка Коломойського навряд чи спровокує сценарій ДНР/ЛНР в Дніпропетровській обл., - нардеп

Відставка голови Дніпропетровської області Ігоря Коломойського навряд чи спровокує сценарій з виникненням "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" в Дніпропетровській області. Про це РБК-Україна заявив народний депутат, керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Це дуже небезпечна ситуація як раз в тому плані, противник використовує її на свою користь. Ми вже почули заяви від керівництва терористів, заклики до того, щоб Коломойський створював свою Дніпропетровську республіку та інше. Я впевнений, що на прикладі ЛНР і ДНР Коломойський має прекрасно розуміти, що йому зовсім не треба навіть думати про цей сценарій, тому що він не на його користь. Щоб у нього віджали все, що могли, а сам він зник?.. Ну навіщо йому це потрібно?" - зазначив Тимчук.

На питання, який вплив Коломойський має на добровольчі батальйони, Тимчук заявив: "Ми знаємо, що основні батальйони знаходяться зараз у складі Міністерства внутрішніх справ або Національної гвардії (це знову-таки під МВС), або Міністерства оборони. Це знову ж дає привід сподіватися, що ситуація контрольована".

"На прикладі "Айдара" ми бачимо, що бойовий підрозділ знаходиться у складі конституційних збройних формувань, але частка людей, які теж називають себе батальйоном "Айдар", які приймають участь у всяких мітингах... В тому ж Києві, згадаємо, що не так давно, коли вони блокували Міністерство оборони. Те, який вплив на них справляє Коломойський - треба розбиратися спецслужбам", - додав Тимчук.

При цьому він знову наголосив, що самому Коломойському явно не потрібна дестабілізація в Дніпропетровській області.

"Він, можливо, дуже хоче залишитися губернатором, але якщо ставити на кін дестабілізацію і повторення сценарію ЛНР і ДНР в Дніпропетровську, то зрозуміло, що той же Коломойський залишається без своїх основних активів, які є в області. Тобто йому, як олігарху абсолютно не потрібна дестабілізація Дніпропетровська", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, команда Коломойського 28 березня проведе у Дніпропетровську мітинг "За єдність країни".