ua en ru

Відставка Коломойського стала результатом його компромісу з Порошенком, - АПУ

Відставка Коломойського стала результатом його компромісу з Порошенком, - АПУ Ігор Коломойський

Відставка голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського стала результатом його компромісу з Президентом Петром Порошенком, передає "Апостроф" з посиланням на джерело в Адміністрації Президента України.

"Думаю, сторони досягли певного компромісу. Ігор Коломойський піде з ОДА, а "Укрнафта" заплатить до держбюджету борг 6 млрд гривень. Це - рента плюс дивіденди з 2011 року. У свою чергу, Президент не стане переслідувати Коломойського, який залишиться шановним бізнесменом і політичним діячем",- припустив співрозмовник.

Він також спрогнозував, що добровольчі формування, контроль над якими належить команді Ігоря Коломойського, почнуть перехід до складу Національної гвардії або регулярних військових частин, підпорядкованих президенту.

Крім того, ці підрозділи повинні припинити здійснювати на дорогах самовільні перевірки вантажів, які слідують у непідконтрольні Україні райони Донбасу.

Нагадаємо, заступник колишнього голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського - Святослав Олійник не виключає створення партії з соратників українського бізнесмена.